Boeren van Nederweert weekend op zaterdag 7 en zondag 8 september 2024


Wil je de zomer afsluiten met een educatief uitje voor het hele gezin? Grijp nu je kans en meld je aan voor een bedrijfsbezoek tijdens het Boeren van Nederweert weekend op zaterdag 7 en zondag 8 september. Leerzaam, leuk en nog gratis ook. Waar vind je dat nog?

Verschillende agrariërs uit de Peelgemeente zetten deze dag hun staldeur open. Ze laten met trots zien hoe professioneel en gepassioneerd zij elke dag bezig zijn met de productie van ons voedsel.

Beneden aan de pagina zie je wie deze ondernemers zijn en kun je je inschrijven voor een boeiende rondleiding. Een tip: wees er snel bij. Om de rust in de stal te bewaren en elke bezoeker de persoonlijke aandacht te kunnen geven die hij verdient, is het aantal beschikbare plekken beperkt.

Kleuren voor een traptractor

Ook aan de kleintjes is gedacht. Terwijl jij door de stal wordt geleid, kunnen de kinderen onder het genot van een glaasje ranja met wat lekkers meedoen aan een kleurwedstrijd. Wie de mooiste ‘boerderij-kleurplaat’ maakt, wint een prachtige Claas-traptractor (zie foto), gesponsord door Op ’t Root Landbouwmechanisatie uit Ospel. Is de kleurplaat nog niet helemaal af omdat je ook heel graag de dieren op de boerderij wilde aaien? Geen nood, je hebt nog tot en met 15 september de tijd om ‘m bij de boer in te leveren. De winnaar wordt bekendgemaakt via Nederweert24.

Boeren van Nederweert

De vereniging van Boeren van Nederweert bestaat nu acht jaar. Met allerhande activiteiten, waaronder de jaarlijkse Boeren van Nederweert Dag, laten de deelnemende agrariërs zien welke inspanningen zij leveren voor het welzijn van hun dieren en een gezonde leefomgeving. Welke keuzes zij maken om hun bedrijf te vernieuwen en levensvatbaar te houden. Maar ook hoe onmisbaar de agrarische sector in Nederweert is als voedselproducent en banenmotor. De vereniging is een vaste gesprekspartner voor de gemeente en zoekt daarnaast rond belangrijke thema’s in het buitengebied ook nadrukkelijk de verbinding met de burger.

Deelnemers en registratie

LET OP!

  • Kijk goed op welke dag het bedrijf de rondleiding organiseert, 7 of 8 september (zie menu hieronder). Ook de tijden variëren per bedrijf.
  • Je kan slechts bij ÉÉN BEDRIJF een rondleiding reserveren. Indien je een tweede reservering doet wordt deze AUTOMATISCH GEANNULEERD!
  • Reserveer PER GEZINSLID of deelnemer een kaartje!

kies een datum

7 september | 8 september

op 7 september:

boeren van nederweert - van aert

VAN AERT-VAN OOIJ BV

Lees het artikel

Maatschap Van Heugten-Friesen Boeren van Nederweert

MAATSCHAP VAN HEUGTEN-FRIESEN

Lees het artikel

MELKVEEBEDRIJF PUSTJENS

Lees het artikel

boeren van nederweert thijs koen van dijk

DE WITTE HOEVE NEDERWEERT

Lees het artikel

VOL

op 8 september:

boeren van nederweert - ketelaars

MELKVEEBEDRIJF KETELAARS

Lees het artikel

Familie Beerens Boeren van Nederweert

VARKENSFOKBEDRIJF BEERENS B.V.

Lees het artikel

FAMILIE VAN DEN BROEK

Lees het artikel

MELKVEEBEDRIJF LINDERS CV

Lees het artikel

BOERDERIJ SMOLENAERS

Lees het artikel

KALVENHOUDERIJ ’T HOUTS

Lees het artikel

PLUIMVEEBEDRIJF TEEUWEN/TERAP BV

Lees het artikel

Landbouwbedrijf Van der Putten Boeren van Nederweert

LANDBOUWBEDRIJF VAN DER PUTTEN

Lees het artikel

VAN HULSEN – KOPPEN VOF

Lees het artikel

Van de Waarenburg Agri

Lees het artikel

GEITENFARM DE BERGENWEG

Lees het artikel

Maatschap Schrieks-Martens Boeren van Nederweert

VARKENSHOUDERIJ SCHRIEKS

Lees het artikel