Afgelopen week stelde de Boeren van Nederweert de volgende vraag:
Hoeveel kilogram varkenshaas en kophaas verwerkte Slagerij Vaes in de maand december vorig jaar?
(Er wordt veel varkenshaas gegeten tijdens de feestdagen. Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug van een varken bevindt. Deze malse spier bestaat uit een dik gedeelte (Kophaas) en een dunner uiteinde (Varkenshaas). Bij het uitsnijden van het varken blijft de kophaas aan de ham zitten en de varkenshaas zit dan aan de rib. Men kan deze er ook in zijn geheel uitsnijden. Dit wordt bij rundvlees wel gedaan.)
Henk Vossen is werkzaam in de agrarische sector bij een opfok leghennen bedrijf. Op een opfokleghennen bedrijf worden kuikens opgevoed tot leghennen. Als ze ongeveer 17 weken oud zijn gaan ze naar een ander bedrijf om daar eieren te gaan leggen. Op de vraag hoe hij op het antwoord was gekomen zei hij: ‘Ik heb gewoon mijn boerenverstand gebruikt. Het blijft toch gokken.’
We feliciteren Henk Vossen met zijn gewonnen prijs. Laat het smaken.
Wil jij ook weten wat het antwoord is?
In het filmpje geeft Slagerij Vaes het antwoord.