Door de coronacrisis heeft de vereniging Boeren van Nederweert bijna al haar activiteiten moeten annuleren. Daarom is er een andere manier bedacht om op een ludieke wijze in contact te blijven met de inwoners van Nederweert. De Boeren van Nederweert quiz wordt iedere twee maanden gepubliceerd op deze website en op Nederweert 24. Door op de vraag te antwoorden maak je kans op een leuke prijs.

Boeren van Nederweert publiceert 1 keer in de twee maanden een prijsvraag. Hiervoor wordt samengewerkt met MKB ondernemers uit de gemeente Nederweert. Telkens kun je een leuke prijs winnen uit onze regio.
Weet jij het antwoord op de vraag van deze week?

Wat kun je deze keer winnen?

Een vlaai van Bakker Tommie naar keuze!

Hoeveel kilo volkorenmeel gebruikt Bakkerij Tommie in een week?

Akkerbouwers produceren tarwe. Het is nu de tijd om deze tarwe te zaaien. In de zomer worden deze tarwe geoogst. Volkorenmeel wordt gemaakt van tarwe. De hele granen worden fijn gemaald. In tegenstelling tot bloem bevat volkorenmeel nog zemelen. Er zitten ook voedingsstoffen in zoals vezels en vitaminen die niet meer in bloem aanwezig zijn.

Uw antwoord:
Uw e-mail
Naam

Vraag #1 is gewonnen door Michel Vossen!

24 augustus stelde de Boeren van Nederweert de volgende vraag:

Hoeveel liter zuivel (melk/yoghurt/slagroom) verwerkt ijssalon Florence op een zonnige zondag?

Er zijn veel pogingen gedaan om het goede antwoord te geven. Helaas is het niemand gelukt om het precieze antwoord te raden. Degene welke er het dichtste bij kwam is Michel Vossen. Hij heeft de cadeaubon van €20,- van ijssalon Florence gewonnen.

Michel Vossen: ‘Ik dacht, ik ga gewoon maar eens een gokje wagen, ik had wel eens op tv een programma gezien over een ijssalon en aan de hand daarvan mijn antwoord gegeven. Leuk dat de boeren dit doen, ik ga wel vaker kijken als ze maïs aan het hakselen zijn of aardappels rooien.’

We wensen Michel Vossen veel plezier met de cadeaubon.

Wil jij ook weten wat het antwoord is? In het filmpje geeft Marjo Janssen van ijssalon Florence het antwoord.