Door de coronacrisis heeft de vereniging Boeren van Nederweert bijna al haar activiteiten moeten annuleren. Daarom is er een andere manier bedacht om op een ludieke wijze in contact te blijven met de inwoners van Nederweert. De Boeren van Nederweert quiz wordt iedere twee maanden gepubliceerd op deze website en op Nederweert 24. Door op de vraag te antwoorden maak je kans op een leuke prijs.

Momenteel is er geen Quiz actief; tot snel!

Winnaar vraag #4; Wilma Aben wint een familiezak friet met 4 snacks van Cafetaria d’Indj!

Afgelopen week stelde de Boeren van Nederweert de volgende vraag:

Cafetaria d’Indj frituurt een kilo verse friet. Hoeveel gewicht blijft er over na het frituren?

(In het voorjaar op de boerderij begint het verhaal van de friet. De akkerbouwers poten de aardappels op hun akkers. Uit de gepote aardappelen groeien de aardappelplanten. Aan de zijstengels onder de grond groeien wel 15 tot 20 nieuwe aardappelen. De akkerbouwers oogsten hun nieuwe aardappelen van juli t/m oktober. In de voorraadschuur van de akkerbouwer worden de aardappelen gesorteerd en bewaard waarna ze naar de frietfabriek gaan.)

Heel veel mensen hebben geprobeerd om deze vraag te beantwoorden. De antwoorden waren heel divers en soms ook ludiek. Zo antwoordde iemand dat er 0 gram overbleef na het frituren omdat de friet veel te lekker was om te laten liggen.

Het is niemand gelukt het exacte antwoord te geven. Wel kwam Wilma Aben het dichtst in de buurt met maar 1 gram verschil. ‘Een aardappel bestaat uit droge stof en een groot gedeelte water. Tijdens het frituren verliest de aardappel veel vocht en aan de hand daarvan heb ik een gokje gewaagd. Wij gaan zeker gebruik maken van de prijs want we komen vaker bij Cafetaria d’Indj en de friet en snacks zijn er heerlijk’, verteld Wilma.

We feliciteren Wilma met haar prijs. Veel smulplezier!

Wil jij ook weten wat het antwoord is? 

In het filmpje geeft Angelien van Cafetaria Bij d’Indj het antwoord. 

Winnaar vraag #3; Henk Vossen wint een cadeaubon van €20,- van Slagerij Vaes.

Afgelopen week stelde de Boeren van Nederweert de volgende vraag:

Hoeveel kilogram varkenshaas en kophaas verwerkte Slagerij Vaes in de maand december vorig jaar?
(Er wordt veel varkenshaas gegeten tijdens de feestdagen. Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug van een varken bevindt. Deze malse spier bestaat uit een dik gedeelte (Kophaas) en een dunner uiteinde (Varkenshaas). Bij het uitsnijden van het varken blijft de kophaas aan de ham zitten en de varkenshaas zit dan aan de rib. Men kan deze er ook in zijn geheel uitsnijden. Dit wordt bij rundvlees wel gedaan.)

Henk Vossen is werkzaam in de agrarische sector bij een opfok leghennen bedrijf. Op een opfokleghennen bedrijf worden kuikens opgevoed tot leghennen. Als ze ongeveer 17 weken oud zijn gaan ze naar een ander bedrijf om daar eieren te gaan leggen. Op de vraag hoe hij op het antwoord was gekomen zei hij: ‘Ik heb gewoon mijn boerenverstand gebruikt. Het blijft toch gokken.’

We feliciteren Henk Vossen met zijn gewonnen prijs. Laat het smaken. 

Wil jij ook weten wat het antwoord is? 

In het filmpje geeft Slagerij Vaes het antwoord.

Vraag #2; Thomas Remmits wint een vlaai naar keuze van Bakkerij Tommie!

22 oktober stelde de Boeren van Nederweert de volgende vraag:

Hoeveel kilo volkorenmeel gebruikt Bakkerij Tommie in een week?
(Volkorenmeel wordt gemaakt van tarwe. Akkerbouwers produceren deze tarwe en het is nu de tijd om deze tarwe te zaaien. In de zomer worden deze tarwe geoogst.)

Afgelopen week hebben heel veel mensen geprobeerd het goede antwoord te raden. Maar liefst 3 inzendingen hadden het antwoord goed. Na een loting is Thomas Remmits als winnaar uit de bus gekomen. Hij heeft de vlaai naar keuze van Bakkerij Tommie gewonnen.

‘De vraag triggerde mij om op internet te gaan zoeken hoeveel volkorenmeel er gebruikt wordt in een brood en hoe deze gemaakt wordt. Aan de hand daarvan heb ik een inschatting gemaakt. Leuk dat ik het nu ook nog goed had.’  vertelt Thomas.

We wensen Thomas Remmits veel smulplezier toe. Laat het smaken.

Wil jij ook weten wat het antwoord is? In het filmpje geeft Bakkerij Tommie het antwoord.

Vraag #1 is gewonnen door Michel Vossen!

24 augustus stelde de Boeren van Nederweert de volgende vraag:

Hoeveel liter zuivel (melk/yoghurt/slagroom) verwerkt ijssalon Florence op een zonnige zondag?

Er zijn veel pogingen gedaan om het goede antwoord te geven. Helaas is het niemand gelukt om het precieze antwoord te raden. Degene welke er het dichtste bij kwam is Michel Vossen. Hij heeft de cadeaubon van €20,- van ijssalon Florence gewonnen.

Michel Vossen: ‘Ik dacht, ik ga gewoon maar eens een gokje wagen, ik had wel eens op tv een programma gezien over een ijssalon en aan de hand daarvan mijn antwoord gegeven. Leuk dat de boeren dit doen, ik ga wel vaker kijken als ze maïs aan het hakselen zijn of aardappels rooien.’

We wensen Michel Vossen veel plezier met de cadeaubon.

Wil jij ook weten wat het antwoord is? In het filmpje geeft Marjo Janssen van ijssalon Florence het antwoord.