Iedere twee maanden wordt er een quizvraag gepubliceerd op Nederweert 24. Door op deze vraag te antwoorden maak je kans op een leuke prijs! Je hebt een week de tijd om het antwoord in te sturen. Daarna wordt het antwoord bekend gemaakt middels een persbericht. De prijswinnaar zal via de mail op de hoogte gesteld worden. 

Momenteel is er geen actieve quiz, graag tot snel!

Truus Bloemers wint het heerlijke zuivelpakket ter waarde van €30,-.

Afgelopen week kon u weer meedoen met de Boeren van Nederweert Quizvraag. Dit keer een vraag met een van onze melkveehouders Maarten Linders. Truus Bloemers heeft het goede antwoord gegeven en daarmee het overheerlijke zuivelpakket gewonnen. 

Wij stelden u onderstaande vraag: 

Naast de dagelijkse weidegang voert Maarten zijn koeien van het voorjaar t/m het najaar vers gras. Hij heeft zelfs een speciale graswagen om dagelijks vers gras te maaien en naar de stal te brengen. Door de koeien meer vers gras te geven, behouden de voedingsstoffen hun waarde en is het zowel lekker als gezond voor de koeien. De vraag luidt dan ook als volgt:

Hoeveel emmers (10L) gras eet een koe bij Maarten in het voorjaar per dag?

Ongelofelijk hoeveel reacties er deze keer op de quizvraag binnenkwamen. Er waren maar liefst 5 personen die de vraag goed beantwoord hadden. Na een loting is Truus Bloemers uit Nederweert als winnaar uit de bus gekomen. "Ik heb vertrouwd op mijn eigen intuïtie," verteld Truus. "Mijn man, die van agrarische komaf is, had zich helemaal verdiept in de vraag en is op internet gaan zoeken naar het antwoord. Maar ik dacht: Laat ik iets hoger schatten dan mijn man. Leuk dat ik nu ook nog de prijs heb gewonnen."  

Truus van harte gefeliciteerd met je prijs. Laat het smaken!

Ben jij ook benieuwd wat het juiste antwoord is? Bekijk dan het filmpje waarin Maarten het jullie verteld.

Maarten Linders

Boer zijn is voor Maarten Linders een gevoel. “Het is de vrijheid. De rust, het uitgestrekte landschap. Je leeft met de vier seizoenen, voelt je een met de natuur en bent eigen baas. Iets mooiers is er voor mij niet. Je maakt lange dagen, maar zo voelt het niet omdat werk en privé voortdurend door elkaar heen lopen.” De kringloop begint bij goed voer, zo gaat Maarten verder. “In essentie maakt een melkveehouder melk van gras. Tussen april en oktober grazen mijn koeien buiten in de wei. De mest van de dieren wordt uitgereden over het land zodat er weer vers gras gaat groeien. Daarnaast wordt er ook gras gemaaid en ingekuild als wintervoer. Hetzelfde doen we met maïs, naast gras, voederbieten, hooi en krachtvoer een ander belangrijk bestanddeel van het rantsoen”, zo vertelt boer Maarten. 

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van Maarten? Lees het dan hier.