Boeren van Nederweert Dag | De oudste is een echte vragensteller en wil alles weten…

Boeren-van-Nederweert-Dag-bij-Konijnenhouderij-Noordman-Nederweert-7

Ruim 200 bezoekers tijdens de tweede editie van de Boeren van Nederweert Dag in Nederweert.

Afgaande op de vele positieve reacties was de tweede Boeren van Nederweert Dag zeer geslaagd. Verdeeld over 20 locaties in de plattelandsgemeente Nederweert maakten ruim 200 belangstellende inwoners zondag kennis met het moderne boerenleven. De inwoners konden zich inschrijven voor bedrijven in verschillende sectoren; varkens, koeien, akkerbouw, kippen en kalkoenen, maar bijvoorbeeld ook geiten en konijnen.

Konijnen knuffelen

Bij Konijnenhouderij Noordman waren een 20 tal bezoekers aanwezig. Eén van die bezoekers was Ron Dielissen. Ron is al vanaf hele jonge leeftijd slechtziende en heeft zelf ook konijnen thuis. “Hij is gek van konijnen en wil heel graag eens zien hoe dat op een echte boerderij in zijn werk gaat” aldus de moeder van Ron. Ron en zijn moeder waren in februari al bij het bedrijf aan de deur geweest om te vragen of ze, als speciaal cadeau voor zijn verjaardag, naar de Boeren van Nederweert Dag mochten komen. “Mijn opa had vroeger ook konijnen en ze zijn zo zacht” verteld Ron enthousiast. Toen Ron 4 jaar oud was ging hij al samen met zijn opa naar een konijnenboerderij.

Vrienden van konijnenhouders Stef en Annelies Noordman kwamen speciaal uit Sterksel naar de open dag. Stef en Annelies woonde tot 2013 in het Brabantse Sterksel. Sinds 2013 wonen en werken ze op het bedrijf aan de Herstraat in Nederweert. Hun vrienden met inmiddels twee kinderen van 5 en 7 jaar oud, hadden nog nooit een konijnenhouderij gezien. “De oudste van ons is een echte vragensteller en wil alles weten”, aldus Wendy van Laarhoven. “Heel interessant om te zien hoe het allemaal in zijn werk gaat en waar onze vrienden mee bezig zijn”.

Geslaagde dag

De deelnemende agrariërs blikken terug op een meer dan geslaagde dag. Leuk, boeiend en leerzaam, zo blijkt uit de reacties van bezoekers. Over de staat van onze lokale, agrarische bedrijven: “Wat is het hier schoon en netjes.” Over de moderne techniek: “Ik was al jaren niet meer op een boerderij geweest. Wat is er veel veranderd.” Over de ondernemers: “Geweldig hoe bevlogen deze mensen met hun vak bezig zijn.” En over de educatieve waarde: “Fijn dat de kinderen nu eens hebben gezien waar ons voedsel vandaan komt.”

Citaten van bezoekers van de Boeren van Nederweert Dag

  • Hé,……. er zitten helemaal geen vliegen in zo een stal?
  • Wat veel techniek zit er in zo een boerderij.
  • Waarom moeten de kippen zo veel weiland hebben, zo ver komen/lopen ze toch niet?
  • Het lijkt wel Bospop, zo een kippenstal.
  • Jullie boeren moeten meer van jullie laten zien en horen, want de werkelijkheid is geheel anders dan ze op de media ons vertellen.
  • Idioot dat boeren zo weinig voor hun producten betaald krijgen, wetende dat zij de grootste inbreng en risico’s nemen.
  • Doet het pijn voor zo een kip om een dubbeldooier ei te leggen?
  • Wat een fantastisch idee, om de “Boeren van Nederweert Dag” te organiseren. Veel leuker dan die grote open dagen.
  • Wat is de Boeren van Nederweert Dag toch professioneel georganiseerd onder andere qua aanmeldingen ed.
  • Nooit bij stilgestaan dat het zoveel werk is voordat een potje groenten gevuld is. En wat een risico voor de boeren voor het zover is.

 

Boeren-van-Nederweert-Dag-bij-Konijnenhouderij-Noordman-Nederweert

Bekijk meer foto’s van de Boeren van Nederweert Dag 2019 op Nederweert24

Registratie is gesloten!